Restauracja Kraina Smaku Grzegorza Lelka – Zakolove – Nowoczesne Centrum Informacji na Podhalu
Ładowanie
  • Zdjęcia
  • Mapa
Opis

Serdecznie zapraszam do mojej Krainy Smaku w Zakopanem. Jakiekolwiek drogi Cię do nas sprowadzą, będziesz zawsze najmilej widzianym Gościem.

Naszym głównym atutem jest wspaniała kuchnia, która zaspokoi wszelkie gusta.
Polecamy Państwu bogate bufety śniadaniowe oraz dania a la carte. W naszym menu znajdziecie Państwo nie tylko wyrafinowane dania, ale również kuchnię typowo polską i regionalną. Dania są przygotowywane ze świeżych i naturalnych produktów.
Smacznego!

Na życzenie gości zapraszamy góralskie kapele, organizujemy recitale, kabarety. Dla firm i grup zorganizowanych organizujemy wieczory integracyjne.

Zapewniamy miłą i profesjonalną obsługę gości indywidualnych, biznesowych i grup turystycznych.

Szef Kuchni Grzegorz Lelek

Grzegorz Lelek to człowiek z pasją i ponad 20 letnim doświadczeniem. Dania jego kuchni to prawdziwe arcydzieła. To kombinacja smaków, zapachów i kolorów. Dania, desery, bufety cieszą oko i zachęcają do jedzenia. Organizował wesele dla słynnego aktora Michała Żebrowskiego. Członek jury wielu konkursów gastronomicznych i laureat wielu prestiżowych konkursów kulinarnych.

Gotowałem dla…

Papieża Jana Pawła II w trakcie pobytu na Wawelu
Prezydenta RP Aleksandra Kwaśniewskiego i jego Małżonki Pani Jolanty Kwaśniewskiej
Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego i Jego Małżonki Pani Marii Kaczyńskiej
Prezydenta Chorwacji Stjepana Mesić'a
Doświadczenie zdobywałem w renomowanych hotelach i restauracjach

Szef kuchni hotelu Belvedere w Zakopanem

Szef kuchni hotelu Litwor w Zakopanem

Szef Kuchni Restauracji Lajkonik w Kijowie

Doświadczenie zawodowe zdobywałem ponadto w: Hotelu Pod Różą, Restauracji WENTZL, Restauracji Da Pietro

Byłem członkiem JURY w konkursie Zielona Czapka Bonduelle organizowanym w ramach Kulinarnego Pucharu Polski w Poznaniu, Targi Horeca

Sam uczestniczyłem również w konkursach kulinarnych:

Polish Prestige Hotels Zakopane - Drugie Miejsce, 2002
Fuzja Smaków Karpacz – Trzecie Miejsce, 2003
Festiwal Pstrąga Biały Dunajec – Pierwsze Miejsce, 2004
Martel Jurata – Pierwsza Nagroda Jury Smakoszy, 2005
Kulinarny Puchar Polski – Pierwsze Miejsce, 2005
Polish Prestige Hotels, Wrocław – zdobywca Brązowej Patelni, 2006
Polish Prestige Hotels Poznań – zdobywca Brązowej Patelni, 2007
Na koniec ciekawostka - jestem zdobywcą REKORDU GUINESSA w 2002 w kategorii gotowanie kwaśnicy - 21 tysięcy porcji, 7659 litrów.