Costa Coffee – Zakolove – Nowoczesne Centrum Informacji na Podhalu
Ładowanie
  • Zdjęcia
  • Mapa
Opis

1971
Bracia Sergio i Bruno Costa otwierają swoją pierwszą palarnię kawy, gdzie powstaje i trafia do hurtowej sprzedaży oryginalna mieszanka ziaren Mocha Blend. To jej wyjątkowa i strzeżona tajemnicą receptura rozsławiła kawę COSTA na całym świecie.

Mocha Italia: legendarna mieszanka ziaren

Mocha Italia to nazwa mieszanki ziaren kawy, którą skomponowali bracia Costa. O znakomitości jej kompozycji niech świadczy fakt, że do dzisiaj korzystamy z niej w każdej kawiarni Costa Coffee.

Sekret Mocha Italia tkwi w wolno palonych, pełnowartościowych ziaren kawy. To one są podstawą tej niepowtarzalnej mieszkanki smaków: słodyczy przenikniętej delikatną goryczką, która pozwala zawsze przygotować perfekcyjną filiżankę kawy.

Mimo że receptura Mocha Italia pozostaje sekretem, jej smakiem od lat delektują się klienci Costa Coffee. Kawa parzona z jej ziaren podawana jest w każdej z naszych kawiarni, w 30 krajach na całym świecie i wszędzie cieszy się niezmiennym powodzeniem!

Doskonałość naszym standardem

WYRAFINOWANIE I STARANNOŚĆ

Pierwsza sieć kawiarni w pełni kontrolująca proces przygotowania kawy: od pozyskania ziaren, przez ich kompozycję i specjalny proces wolnego wypalania, aż po mistrzowskie przygotowanie kawy przez naszych baristów.

DOKŁADNA SELEKCJA ZIAREN

Tylko 1% wszystkich ziaren kawy zbieranych na świecie odpowiada naszym wysokim standardom i zostaje użyty do produkcji mieszanki Mocha Italia.

NA STRAŻY JAKOŚCI KAWY

O stałą, najwyższą jakość Mocha Italia dba Gennaro Pelliccia, nasz Mistrz Kawy. W samej Wielkiej Brytanii jest odpowiedzialny za smak ponad 108 mln zamówionych kaw rocznie.

NR 1 W EUROPIE

Costa Coffee jest niekwestionowanym liderem wśród sieci kawiarni dostępnych w Europie.

Bariści – najlepsi z najlepszych

Raz do roku organizujemy konkurs Barista of the Year i szukamy największych talentów wśród 17 000 baristów Costa Coffee na całym świecie.

Podstawowe kryteria oceny uczestników rywalizacji, to m.in. ich techniczne umiejętności, sposób prezentacji napojów oraz osobowości. Istotnym elementem jest również pasja konkurentów do wykonywanej pracy. Zwycięzca rywalizacji otrzymuje tytuł Mistrza Mistrzów.

Dlaczego organizujemy ten konkurs? Aby celebrować sztukę przygotowywania kawy. Aby nagradzać wyjątkowe zaangażowanie naszych pracowników. Aby niezmiennie utrzymywać najwyższe standardy pracy w kawiarniach. A przede wszystkim dlatego, że dla Costa Coffee kawa to nie tylko napój. To także sposób życia!